Enkelt bröd!

Ingridienser:
8 1/3 dl Vetemjöl
40g smör
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
3 di fingervarmt vatten
1 brödform
Gör såhär:
1: Häll mjölet i en skål. Skär smöret i små biter och lägg i dem i mjölet.
2: Blanda smöret i mjölet tills det ser ut som brödsmulor.
3: Rör ner jäst, salt och det fingervarma vattnet. Gör en degboll av allt ihop.
4: Knåda degen i 10 minuter på en mjölad yta. Lägg degen i skålen.
5: Lägg plastfolie över skålen och ställ den på en varm plats i 50 minuter.
6: Lägg degen på ett bakbord och knåda i 2 minuter.
7: Lägg degen i en smörjd brödform. Pudra lite mjöl över och skär 4 skåror på toppen.
8: Täck degen med en ren handduk och låt den jäsa i 30 minuter. Ta bort handduken och värm ugnen till 220 grader.
9: Grädda i 25-30 minuter tills ytan är gyllenbrun. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.
Nu har du gjort de godaste frukostbrödet!😃