Fyllda gurkstubbar

Dessa goda, fyllda, krämiga Gurkstubbar är bra till fredagsmyset och finmiddagen i Blå hallen.
Ingredienser:
1 kg gurka
2 msk rapsolja
Fyllningen:
250 g fläskfärs
1/2 burk vattenkastanjer
2 msk hackad purjolök/salladslök
2 tsk hackad ingefära
1 1/2-2 mushroom soya
salt
peppar
1/2-2 msk potatismjöl
Såsen:
3 dl Hönsbuljong
1 msk mushroom soya
2 tsk potatismjöl
lite vatten
Gör såhär:
1. Skala gurkorna randiga (se bilden) och skär varje gurka i 4 bitar.
2. Gröp ur kärnorna men lämna botten kvar.
3. Hacka vattenkastanjerna.
4. Blanda alla alla ingredienser FÖRUTOM potatismjölet till fyllningen.
5. Fyll gurkbitarna och pudra fyllningen med lite potatismjöl.
6. Hetta upp oljan och stek gurkbitarna, med kött sidan, nerdåt tills de har fått en fin färg.
7. Ta bort gurkbitarna från stekpannan och lägg i soya och buljong. Låt sjuda under lock i 15-20 min.
8. Smaka av såsen med salt och pepper.
9. Rör ut potatismjölet med lite vatten och rör ner det i såsen.
10. Låt den koka upp under omrörning.
11. Severa med jasminris.
skriven
!