Ryska körsbärsknyten (Piroshki)

Enkla ryska körsbärsknyten.
Ingredienser:
Biggaråer ca10-15 st
3 msk socker
1 dl mjölk
1,5 msk TORKAD jäst för söta degar
1 msk salt
1 ägg
4 dl mjöl + lite extra till utbakning
1. Ta ut kärnorna ur biggaråerna och strö på 1 msk socker. Lägg biggaråerna i kylen.
2. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Låt den sedan jäsa under bakduk i 2 timmar.
3. Strö mjöl på bakbordet och ta ut degen ur ugnen. Kavla ut den.
4. Skär ut cirklar ca 5cm i diameter. Kavla ut cirklarna lite ytterligare.
5. Lägg i ca 3 biggaråer på en rad mitt i cirkeln och vik ihop cirklarna som på bilden.
6. Lägg på en plåt och grädda i ugenen 220 grader i ca 15 min.
skriven
Tusen tack! Det blev en succé när dotterns familj var på besök.